Goed
dat je er bent

Op deze website kom je alles te weten over de H-DCN en haar activiteiten. Zo vind je een korte introductie met wat we doen, onze geschiedenis en nog veel meer. 

Kun je niet wachten?
Klik dan hier voor de bestuurspagina, hier voor onze missie en visie en hier voor informatie omtrent lid worden. 

H-DCN motoren op rally

Al vanaf
1962

Club activiteiten

Wat we doen

onze

geschiedenis

1962

Het begin van de H-DCN

Het is 31 maart 1962 en zes mannen vergaderen in café Parkzicht in Utrecht. Onderwerp van gesprek; de oprichting van een Harleyclub! 
Dát was het allereerste begin van onze huidige Harley Davidson Club Nederland. Doelstelling van de Harley Davidson Club Utrecht is ‘goedkoper te kunnen rijden en door met elkaar via de club in contact te komen, meer perspectieven te kunnen scheppen voor het verkrijgen van gebruikte onderdelen en onbaatzuchtige hulp.’ In 1963 veranderen de doelstellingen; ‘Het scheppen van een vriendschapsband tussen Harleyrijders, onder meer door het organiseren van gezelligheidsritten, bijeenkomsten en oriëntatieritten. Het elkander verlenen van onbaatzuchtige hulp. Als gevolg van het lidmaatschap kan men nadere contacten leggen welke hulpverlening tot gevolg kan hebben. In november 1964 wordt de Harley Davidson Club Utrecht officieel de Harley Davidson Club Nederland!

1964

Het is een H.D. Wonder

In december 1964 verschijnt het eerste clubblad. Het is niet meer dan een stencil, maar het is met liefde gemaakt en dat straalt er vanaf.  

Er zijn maar liefst vier redacteuren; hoofdredacteur, algemeen redacteur, eindredacteur en een technisch redacteur. Dát waren nog eens tijden…

Naast de beste wensen voor 1965 roept het bestuur via dit blaadje mensen op om vooral actief te worden binnen de club en mee te rijden op één van de ritten die voor dat jaar gepland staan. Want ‘het racen op de grote wegen kan dan op zijn tijd wel eens aardig zijn, maar och, dat verveelt zo gauw. Komt U dus op onze ritten en evenementen, dan zal mede door Uw aanwezigheid de club groeien en groter en sterker worden.’ 

1969

Internationale ‘Pinkster’ Rally

De Internationale rally bleek succesvol, gezien de tekst in het clubblad daarna. Alles was prima verlopen én – niet onbelangrijk – er waren koffie en broodjes voor een ‘gering’ bedrag. 

1973

Ontstaan van de Regio’s H-DCN

Het is 1973 en de H-DCN had toen ongeveer 200 leden, verspreid over heel Nederland. Vanwege de olieboycot ging de benzine op de bon (benzinedistributie).

Vanwege de benzinedistributie ontstonden er contactproblemen tussen de ongeveer 200 leden. Hierover werd gefilosofeerd binnen de H-DCN. In het vergaderverslag van 11 januari 1974 wordt een 1e opzet voor de toekomstige structuur van de H-DCN vermeld; het oprichten van regio’s. De huidige verdeling in regio’s is: Limburg, Brabant/Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Oost, Groningen/Drenthe, Friesland en Duitsland. 

2007

Superrally Bussloo

Een lange voorbereidingstijd is nodig als je iets spectaculairs neer wil zetten. Het kostte de organisatie, de commissies en subcommissies meer dan 1,5 jaar vergaderen, overleggen, regelen, aanpassen, fijnslijpen, afspraken maken, bedenken, boeken, bestellen en regelen. Maar toen stond er ook een Superrally waar we nog steeds trots op zijn en waar ook nog steeds over nagepraat wordt. De H-DCN legde de lat hoog en de duizenden bezoekers waardeerden dat! Voor de honderden vrijwilligers was het ook een evenement om nooit meer te vergeten; hard werken, maar we deden het sámen en dat was het belangrijkste.

2012

De H-DCN bestaat 50 jaar

Speciaal voor dit jubileum verschenen er voor het eerst kleurenfoto’s in het clubblad en stond er in elke uitgave een terugblik naar ‘toen’. Bijzondere herinneringen aan de afgelopen 50 jaar en interviews met leden van het ‘eerste uur’. Vanzelfsprekend was er ook een megafeest en na dit jubileumjaar bleef het clubblad in kleur. En nu……bestaan we binnenkort al 60 jaar!

 

Add to cart