Motor importeren

Via Ed Knopper het volgende verhaal ontvangen: Laat ik beginnen om je allereerst de beste wensen in een goede gezondheid en veel veilige kilometers te wensen. Via Google ben ik op jullie site terecht gekomen, ziet er gezellig uit allemaal.

Na een aantal jaren in Duitsland te hebben gewoond, zijn wij begin december weer terug in Nederland en wonen nu in Veenendaal.

Ik heb jaren Kawasaki Vulcan 1500 SE gereden maar ben door een collega van mij echter besmet geraakt met het virus.  Ben druk bezig om een Harley Heritage Softail te bemachtigen en heb mijn zinnen gezet op een exemplaar welke echter nog in de USA staat.  Heeft iemand bij jullie in de club ervaring met importeren of i.d.

 

Ik hoor/zie graag van je.

Antwoord

ik heb in 1991 een HD uit de US gehaald. Redelijk simpele zaak
- verschepen (vliegtuig of boot)
- inklaren in NL. Moet meteen afgerekend worden met de fiscus (19% BTW en ca 19% Invoerrechten). geef een zo laag mogelijke waarde op, Fiscus heeft wel standaard lijsten met types en belangrijke accesoires
- Naar het RDW voor een type goedkeuring. Hier is het belangrijk dat de reflectors de juiste kleur hebben (soms op de juiste plaats zitten) (anders dan in de US) of zijn afgeplakt met duck tape (dit is waarschijnlijk het beste).
- verder kunnen ze (hebben ze in mijn geval niet gedaan) nog iets roepen over de E-keur van de voor- achter- en knipperlichten.

Volgens mij kun je op internet dit soort dingen ook wel vinden (Google motor importeren USA)

Gr